Lippa silmillä – 4 syytä miksi en (vielä) tehnyt e-kirjaa

lippaMiksi ihmeessä minä, verkkoviestinnästä ja somesta paasaava ihminen päädyin tekemään perinteisen paperikirjan? Maksamaan painatuksesta tonnikaupalla ja ottamaan sen riskin, että kirjat jäävätkin omaa hyllyä koristamaan. Voin kertoa todellakin punninneeni vaihtoehtoja ja tässä perusteluni.

1. En ole edes lukenut e-kirjaa

Älä tulkitse tätä niin, että en olisi edes yrittänyt tai ollut kiinnostunut. Kerran kirjastossa jo e-kirjalaitetta kädessäni pyöritin, mutta…

2. E-kirjan pitäisi olla mielestäni paljon muutakin kuin sähköinen pdf-versio kirjasta

Jos tekisin e-kirjan, haluaisin että se olisi aidosti interaktiivinen. Lukija saisi valita itselleen roolin ja tarinalle polun. Juoni kietoutuisi pelillisesti lähelle lukijaa. Ja lukija pääsisi vaikuttamaan tarinan kehittymiseen ja toisten osallistamiseen. En nyt enempää tästä uskalla kertoa, jos vaikka jossain vaiheessa lähdenkin toteuttamaan ideoitani. Mutta ilmaistahan tällaisen kehittely ei olisi ja sitäpaitsi haluan tämän nyt pian kansiin!

3. E-kirjaformaatteja on liikaa ja kohderyhmät vielä pienet

Korjatkaa, jos olen tässä väärässä. Että jos jollekin homma on ihan selkeää ja kannattavaa.

4. Rakastan paperikirjaa

Unelmani on, että jokin päivä lapseni tarttuvat tähän kirjaan ja ymmärtävät asioita, jotka muistista ovat jo saattaneet pyyhkiytyä. Ja tuossa mielikuvassa näen heidän tarttuvaan nimenomaan perinteiseen paperikirjaan.

karhuPs. En minä kuitenkaan ihan pihalla sähköisestä julkaisemisesta ole. Oli ilo olla tekstien luojana yhdelle ensimmäisistä suomalaisista interaktiivisista lastenkirjoista:

https://itunes.apple.com/fi/app/kultakutri-ja-kolme-karhua/id514914146?mt=8

Share Button