Sivut pystyyn päivässä? Miten ihmeessä?

onnenkalut

Kuvassa on kiinalaisia onnenamuletteja. Eilen ne taisivat tepsiä, sillä todellakin, tämä verkkosivusto saatiin pystyyn päivässä. Listaanpa tähän asioita, jotka piti tehdä sivuston aikaansaamiseksi. Toivottavasti listasta on apua jollekin muulle, joka pohtii oman sivuston aikaansaamista. Listaan lyhyesti – kysymällä saa lisätietoja.

Ennen eilistä tehtyjä, kasaamista helpottavia asioita:

– Arjen työtehtäviini kuuluu paljon verkkokirjoittamista ja verkkosivustojen sisällöntuotannon koordinointia. Minulla oli siis selkeä mielikuva siitä, mitä halusin tehdä ja millainen työmäärä sivuston teon pitäisi olla. Jos sinulla ei ole kokemusta, pyydä tuttavapiiristäsi joku osaavampi avuksi
– Olin miettinyt, mitkä osiot sivulle haluan ja piirtänyt siitä rautalankamallin. Kuva alla ”ihailtavana”. Ihan tuollainen rautalankamalli on usein riittävä alkuun pääsemiseksi.
– Olin itse kokeillut yhdelle julkaisujärjestelmälle sivuja rakentaa ja todennut, etten saanut aikaiseksi sitä mitä halusin. Aloin huutelemaan somessa apujoukkoja kehiin. Some-sukulaiseni Kimmo Tyyskä kävi rohkaisemassa kokeilemaan WordPressiä julkaisualustana.

Ja mitä sitten päivässä tapahtui…

1. Toinen some-sukulaiseni Pasi Örn (http://podstudio.fi/) ryhtyi auttamaan minua. Hän keksi toimivan sivupohjan ja sai kaikki sivun peruspalikat paikalleen silmänräpäyksessä. Ihan mielettömän hyvää työtä! Ja opin niin paljon yhdessä tekemällä!
2. Kommentoin lennossa Pasin aikaansaannoksia ja aloin kirjoittamaan ja siirtämään tekstejä sivustolle. Pasi neuvoi aina kuin jotain ihmettelin.
3. Ostin viestintävirastolta (osoitteesta https://domain.fi) osoitteet kiinakirja.fi ja kadotetutkasvot.fi.
4. Pasi linkitti nuo osoitteet nimipalvelimelle. Nimipalvelimen tehtävä on siis ohjata, että tietty osoite vie kävijän oikealle sivustolle.
5. Kävin viestintäviraston verkkopalveluun lisäämässä tiedot käyttämistäni nimipalvelimista, eli antamassa sieltä päästäkin luvan osoitteen ja sivuston toisiinsa.
yhdistämiselle.
6. Kävin lisäämässä sivuston Google Analytics tiliini voidakseni seurata sivuston kävijävirtoja. (Virtoja, hah! Muutamista tutuista ja sukulaisista kai tässä lähinnä puhutaan). Pasi puolestaan asensi sivustolle Analytics vimpaimen ja muutamalla klikkauksella saimme analytiikan pelaamaan.

Ja sitten vain jännitettiin hetki, että sivusto alkoi toimimaan. Paljon on sisällössä varmaan vielä viilaamista. Puhetta oli, että olisi ainakin kirjoittajan varmaan syytä jollain sivulla esitellä itsensä (siltä varulta siis, että tänne eksyy muitakin kuin teitä sukulaisia).

Rautalankamalli kiinakirja.fi -sivustosta

rakenne

Share Button