Kylillä

kyla1Asuimme Kiinassa luxus-asuntoalueella. Aidatun ja vartioidun pihapiirin sisällä. Ja kuitenkin aivan portin takaa alkoi kylän tavallinen elämä. Tämän postauksen kuvat esittävät kylämaisemia, jotka olivat minun jokapäiväisten asiointireittieni varrella.

 

kyla1Lähikerrostalojen julkisivut ovat täynnä erilaisia pyykkitelineviritelmiä ja rikkaimmat ovat asentaneet myös ilmastointilaitteita. Pyykkinaruja on viritelty myös liikenneväylien ylitse. En kyllä käsitä, miten kosteat pyykit tuossa liikennepölyssä puhtaina pysyisivät.

 

 

kyla2

 

 

 

 

 

 

 

Vaikka Hangzhou oli vuonna 2008 jo yli 5 miljoonan asukkaan kaupunki, katukuvassa näkyi maalaiskylälle tyypillisiä lemmikkieläimiä.

 

kyla3

 

 

Tässä paikalliset kauppiaat kokkaavat lounasta. Koska asunnot ovat pieniä, ulkona kokkaaminen on luontevaa. Monet kauppiaat pitävät liiketiloja autotallin kokoisessa peltiovin suljettavassa varastossa ja heidän nukkumapaikkansa on huoneen perällä lattialla tai parvella.

 

 

kyla5

 

 

 

Vakio vihanneskauppani. En uskaltanut näistä katukojuista mitään raakana nautittavaa ostaa, mutta sipulia, paprikaa, kurpitsaa ja munakoisoa kylläkin.

 

 

 

kyla4

 

 

 

 

Minulle kerrottiin, että koska Kiinassa on paljon pyöriä, myös pyöräkorjaamoja on joka korttelissa. Kesti aika pitkään tajuta, että niillä viitattiin esimerkiksi kuvassa näkyvän tyyppiseen korjaamotoimintaan.

Share Button