Älä lue kirjaani!

patsas

Tuntuu niin typerältä itse jatkuvasti omaa kirjaansa tyrkyttää, että ajattelin vaihteeksi kertoa, kenelle en tätä kirjaa suosittele. Ja olen nyt ihan tosissani.

1. Tyyppi, jolle elämä on syvää runoutta

Jos lause on mielestäsi vajavainen ilman piilomerkityksiä, virke tyhjä, kun sen ymmärtää kertalukemalla, varaudu siihen, että kirja ei tule tarjoamaan sinulle filosofista pureskeltavaa. Jos arvostat kirjailijoita, jotka kirjoittavat ensin tekstin ja sitten synonyymi- ja sivistyssanakirjan kanssa hakevat jänniä korvaavia ilmaisumuotoja ihan tavallisillekin asioille, tämä ei ole sinulle.

2. Punaniska sovinisti

Jos naisen paikka on mielestäsi jossain missä hänestä vain on vähiten haittaa, niin tulet todennäköisesti ärsyyntymään siitä, että kirjassa miehet ovat vain sivuroolissa. Pahoitteluni.

3. Naminami-tyyppi

Jos mielestäsi olisi parempi tuoda asiat esille aina vain positiivisen kautta, etkä näe valittamisen takana koskaan esimerkiksi rohkeutta sanoa asiat niin kuin ne sillä hetkellä kokee, päähenkilön kulttuurishokkikierre saanee sinut hermostumaan. Hoet: ”Nauttisit nyt!”, ”Kai siellä nyt jotain positiivistakin on!” tai ”Katso peiliin, nainen!” ja tuskaannut siihen, ettei Aasian matkakirja ollutkaan täynnä vain hiekkarantoja ja teetaloja.

4. Ulkomailla kaikki on paremmin -tyyppi

Jos pidät Teneriffa-paidoista, Thaimaan turistikuvia varten huumatuista tiikereistä, pienten lasten sormin punotuista eksoottisista matoista, etkä mielelläsi arvostele mitään, koska emme kuitenkaan tunne paikallisia olosuhteita tarpeeksi voidaksemme mielipidettä muodostaa, älä tartu kirjaan. Siinä on mielipiteitä. Huteria, mutuun perustuvia, faktan ja fiktion sekoittavia toista kulttuuria kriittisesti arvioivia näkemyksiä.

 

Jaahas, tämän kirjoitettuani saankin varmaan odotella varsinaista tilausryntäystä...
Jos haluat tietää, mitä kirjan jo lukeneet ovat olleet mieltä, vierailehan lukijapalautteen sivulla.

Share Button