Tää esittäis kirjailijaa

oikoluku

Eilen pääsin leikkimään kirjailijaa. Suuntasin aamulla kaupungille tapaamaan kirjan oikolukutyön valmiiksi saanutta Elina Juvosta. Istuimme rauhassa kahviossa, keskustelimme korjausmerkinnöistä ja tekstin herättämistä kysymyksistä. Mikä onni olikaan löytää avuksi suomen kielen ammattilainen, jolla on kokemusta myös Aasiassa asumisesta!

Elina lupasi tulla esittelemään itsensä tänne blogiin tarkemmin ihan lähiaikoina. Jos kaipaat kieliasun tarkastajaa teksteillesi niin omasta kokemuksesta suosittelen häntä lämpimästi! Työ sujui nopeasti, merkinnät on tehty selvästi , keskustelumme herättivät ajatuksia ja olen oppinut vakiovirheeni kirjoittajana. Jäi sillä tavalla hyvä ja luottavainen olo, että nyt teksti alkaa olemaan kunnossa.

Ratkaistavana on vielä pari kuvapulmaa. Ensinnäkin kirjan kansikuvataitelija toivoisi taideteoksensa kokonaisuudessaan esille jonnekin kohti kirjaa, mutta kun sisäsivut ovat mustavalkoisia, en oikein tiedä, miten ratkaista asia. Täytynee harkita joko sittenkin irtonaisen paperikansilipareen tekoa tai sitten sellaista postikorttia, jossa kuva olisi painettuna.

Toinen kuvaongelma liittyy omaan naamaan. Kun eikös kaikissa menestysromaaneissa ole tapana laittaa sellainen tosi fiksun oloinen kuva kirjailijasta takalipareeseen? Mä ehkä voisin tehdä tuonkin asian jotenkin vähän toisin. Millainen olis mulle ominainen kirjailijakuva? Saa ehdottaa.

Share Button