Kiinalainen ajokortti, osa 1

ajokorttitoimisto5Kansainvälinen ajokortti ei kelpaa Kiinassa. Mutta minullapa onkin kiinalainen ajokortti voimassa vielä tämän kuun loppuun! Olen siitä tosi ylpeä. Ei nimittäin ollut kortin saaminen kielitaidottomana ihan yksinkertaista. Tässä tiivistettynä esityövaiheet, jotka edelsivät teoriakoetta.

1. Otin kopiot, oleskeluluvasta, asumistodistuksesta, viisumista ja Suomen ajokortista.
2. Hankin nipun passikuvia ja kiinalaisen nimen (nimen keksimisestä kirjoitan vielä erillisen postauksen).
3. Menin aikaisin aamulla papereiden kanssa toimistoon, jossa ajokortit ja passit käännettiin kiinan kielelle.

ajokorttitoimisto1ajokorttitoimisto2

 

 

 

 

 

 

 

Documents Application Center of Exit-Entry AdministrationHangzhou Municipal Public Security Bureau

4. Minut ohjattiin kävelemään 40 asteen helteessä noin 30 minuutin matka toiselle toimistolle ja nimenomaan sen tiskille numero 49.

ajokorttitoimisto35. Tiskillä numero 49 annoin kaikki paperit käsiteltäväksi virkailijalle, joka ei tuntunut ymmärtävän, mitä haluan. Onnekseni samalla luukulla oli lomaketta täyttämässä amerikankiinalainen rouva, joka ryhtyi minua auttamaan. Sain eteeni kaksi täysin kiinankielistä lomaketta, jotka piti myös täyttää kiinaksi. Eipä olisi ilman rouva Hon apua moinen onnistunut.
6. Huomasin passikuvien hukkuneen johonkin ja ryntäsin passikuvaan.
7. Virkailija luukulla 49 leimasi toisen lomakkeista ja ohjasi eteenpäin luukulle numero 10.
8. Virkailija luukulla numero 10 peri maksun terveystarkastuksesta ja ohjasi eteenpäin tarkastushuoneisiin.
9. Terveystarkastuksessa nousin ensin mittalaitteen päälle, jonka avulla ilmeisesti arvioitiin pituus. Sitten piti näyttää kämmenet virkailijalle ja hän laski sormien määrän. Pöydän toisessa päässä seuraava valkotakkinen rouva käski kääntelemään päätä ja lantiota. Seuraavassa huoneessa oli näkökoe sekä värisokeustesti. Sitten testattiin vielä pikaisesti kuulo. Jokaisen tarkastuksen jälkeen paperiin lyötiin lisää leimoja.

ajokorttitoimisto5
9. Sitten minut ohjattiin papereiden kanssa luukulle numero 2. Kaikki paperit otettiin taas käsittelyyn ja samalla täti kyseli, onko minulla jo oppikirjaa kuulustelua varten. Minut ohjattiin tiskille numero 27 ostamaan tenttikirjaa.
10. Virkailija tiskillä 2 totesi passikuvien olevan liian isoja ja käski hankkia uusia kuvia ennen ajokortin hakua. Tenttipäiväksi varattin seuraavan viikon maanantaiksi
11. Tenttikirjasta löytyi malliksi noin 200 monivalintakysymystä, joista 100 tulee kokeeseen. Onneksi sentään tarjolla oli englanninkielinenkin koevaihtoehto. Mutta ne kysymykset. Se onkin jo oman postauksensa arvoinen aihe…

Share Button