Tropical Storm Risk

taiffuuni

Ei kai tuo nyt niin oleellista ole Hangzhouhun muuttajalle etukäteen kertoa, että alueelle saatta silloin tällöin osua trooppisia myrskyjä. Onhan se paljon jännempi itse huomata, kuinka painostavan ilman jälkeen taivas mustenee sekunneissa ja seuraavaksi pihapiirin esineet alkavat leijua ympäriinsä.

 

 

Siinä roskasäkkien, aurinkovarjojen ja naapurin pyykkien korkeuksiin kieppuessa onkin sitten ilo huomata parin korttelin päässä pölypilvinen kerrostaloa korkeampi pyörre.

taiffuuni2

Hädissäsi koetat soittaa puolisolle, mutta linja katkeaa kolmesti. Kun vihdoin saat hänen langan päähän ja parut: ”Täällä on joku taiffuuni”, saat neuvon: ”Ota siitä nyt ihmeessä videokuvaa”.

Hyvin pian trooppisella ilmastovyöhykkeellä asuessa tutuksi tulevat myrskyennusteet, joita netistä seurataan livenä. Aina esimerkiksi ennen lentomatkalle lähtöä kannattaa tarkkailla tätä sivustoa: https://www.tropicalstormrisk.com/

 

Share Button