Kielletty kaupunki

kielletty1”Miten sillä keisarilla on ollut voimia kävellä täällä kodissa joka paikkaan?” kysyi 3-vuotias poikani kävellessämme Pekingissä Kielletyn kaupungin valtavan temppelialueen pihojen läpi. 

Kohtuus ei kyllä ole ensimmäinen sana, joka alueesta tulee mieleen. Satoja rakennuksia ja tuhansia huoneita leviteltynä kymmenien hehtaarien kokoiselle alueelle. Silti kaiken tuon suuruudenkin keskellä huomioni keskittyi lähinnä kauniisiin yksityiskohtiin. Tapaan jolla puupinnat kattojen alla oli maalattu, katon harjalla oleviin koristekuvioihin.

kielletty2

 

 

 

 

 

 

 

 

kielletty4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ylös alas portaita väsyksiin asti kuljettuamme olimme varmoja siitä, ettei keisarin ollut tarvinnut kävellä itse askeltakaan alueella. Varmasti oli vain loikonut kantotuolissaan. Muutoin alue olisi kyllä varmasti voitu puristaa hieman tiiviimpäänkin muotoon.

Share Button