Yrittäjän ensimmäiset menot ja tulot

IMG_3738

Siinä se on yrittäjän ensimmäinen investointi: kuittikansio. Tai no ostin minä liimapuikonkin. Kun en ajatellut niitä kirjalähetysten kirjekuoria nuolemalla lähteä sulkemaan. Että kyllä nyt lähtee tämä kulutus ihan käsistä.

Ilokseni huomasin yrityksen tilille jo muodostuneen plus merkkisen saldon. Tämä harha tulee varmasti korjaantumaan siinä vaiheessa kun painolasku humpsahtaa maksuun. Eli ihan kohta. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että kirja olisi valmis eli ulkona painosta noin kolmen viikon kuluttua. Aivan äitienpäiväksi kirja ei siis ehdi valmiiksi, mutta  jos haluat antaa kirjan silloin lahjaksi, muistathan, että voit antaa lahjan saajalle tämän lahjakortin ja toimitan kirjan perille lahjan saajalle tai sinulle heti sen valmistuttua. Osalle ennakkotilaajista olen ehtinyt jo lähettämään kirjan maksutietoja. Jos et ole tietoja vielä saanut, ei paniikkia. Lähettelen maksuohjeita tällä ja ensi viikolla.

Tässä vielä muille aloitteleville yrittäjille avuksi listaus toiminimen perustamiseen liittyvistä alkuvaiheen kuluista:

– Yrityksen rekisteröinti 105 e
– Yrityksen nettisivun osoitteen rekisteröinti 33 e / osoite / 3 vuotta
– Nettisivujen rakentaminen (riippuu siitä, mihin tyydyt ja paljonko osaat tehdä itse). Minulla kulut olivat 0 e, koska ystäväni Pasi Örn ystävällisesti auttoi minua ja osaan itsekin sitä sun tätä www-maailmasta. Ulkopuolelta ostettuna pikku sivuston koodaus- ja rakennustyöt ovat varmaan noin 2 000 – 6 000 e. Laajempien yrityssivustojen hintalaput pyörivät noin 20 000 e kieppeillä ja mikäli sivustolle tarvitsee tehdä integrointeja muihin järjestelmiin, saa varautua maksamaan paljon enemmän.
– kulut puheluista ja nettiyhteyksistä
– kulut työvälineistä ja työtiloista
– kulut toimistotarvikkeista (kirjekuoret, postimaksut yms.)
– kulut tilitoimiston töistä (arvio omalla kohdallani maks. 800 e / vuosi)

Tähän kirjan tekemiseen suoraan liittyviä kuluja ovat painatuskulut, graafisen suunnittelun ja taittotyön kulut sekä maksu oikolukutyöstä. Noihin menee 1 000 kappaleen painoksessa noin 5 000 e.

Katsotaan nyt, miten lähevät tasapainottumaan nämä menojen ja tulojen sarakkeet. Jos saan plussasaldon yrityksen tilillä pysymään, voisin vaikka satsata jotain kirjan markkinointiin ja toisaalta säästää unelmana kirjan käännätys joskus vielä englanniksi. Onkohan tuohon kääntämiseen muuten jostain mahdollista saada tukea?

 

 

 

Share Button