Yhden ihmisen arvo

ikkuna2Tällä kertaa jaan teille kuvallisen kokoelman näytteitä siitä, miten pieni arvo on yhdellä ihmisellä Kiinassa. Hengen arvo on niin pieni, että sen voi riskeerata laudalla keinuen pilvenpiirtäjän ikkunoita pestessä. Työajan arvo on niin pieni, että tulee edullisemmaksi palkata 30 miestä köyttä vetämään kuin vuokrata traktori.

Ikkunanpesijä from Heli Järvenpää on Vimeo.

ikkunaKiinalaiset rakentajat, siivoajat, ruumiillisen työn tekijät työskentelevät tyypillisesti seitsemänä päivänä viikossa, vähintään 12 tuntia päivässä. Palkka heille saatetaan maksaa vain kerran vuodessa. Punaisessa kuoressa ja se mitä on luvattu, jos hyvin käy.

 

Monet täyttä työpäivää tekevät nukkuvat kadulla työmaansa porttien ulkopuolella. Ja samaan aikaan minä kehtaan valittaa siitä, etteivät poreammeen nappulat aina toimi niin kuin pitäsi.

 

 

 

 

 

 

Ikkunanpesua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bambut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ikkunanpesua2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kierrätys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

käysi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

uni2

Share Button