Ensimmäiset päivät julkaisun jälkeen

pioniOlo on ollut jotenkin hämmentynyt. Olen puskenut hartiat jumissa töitä, postitellut jo maksettuja kirjoja, päivittänyt tilaustietoja, kirjoittanut satoja viestejä tilaajille. Olen saanut ihania kannustavia viestejä ja jopa kukkalähetyksiä, mutta en osaa vielä oikein juhlia. Kunhan nämä ennakkotilaukset saan kunnialla toimitettua perille ja kuittikirjanpitoni ojennukseen, otan kyllä varmasti huilipäivän, istun riippukeinun ja ymmärrän, että maalissa ollaan. Tiedän, tiedän, ei pitäisi elää ”sitten kun” elämää, mutta ehkä irti päästäminenkin on näin monen vuoden jälkeen vähän vaikeaa.

Toivoisin kovasti lisää palautetta lukijoilta. Sitä, että joku suosittelisi kirjaa ystävälleen tai kirjoittaisi kirja-arvion ihan vaikka julkisesti nähtäväksikin. Jos sinulla ei ole omaa blogia, mihin arviota postitella, niin tämän sivuston Lukijapalautetta -osio on käytettävissäsi. Kirjastoille olen toimittanut 40 kappaleen tilauksen, eli ensi viikon lopulla kirjaa voi varmaan kysellä jo omasta lähikirjastostakin ja jollei sieltä löydy, aina voi tehdä hankintaesityksen. Hankintaesityksen tekoon löydät ohjeet täältä >>

Tiesitkö muuten, että kirjailija saa jokaisesta lainauskerrasta keskimäärin 6 sentin korvauksen? Tämän korvauksen voi saada liittymällä Sanaston ja Lainakorvausjärjestelmän asiakkaaksi. Liittyminen on maksutonta ja korvausta saa, jos lainaustulot ylittävät vuodessa 10 e. Siitä peritään sitten oletuksena 60 % veroa, jollei pienempiprosenttista sivutuloverokorttia Sanastolle toimita. Että lainatkaahan ahkerasti!

Löysin muuten mielenkiintoisen tiedon Kirjailijaliiton verkkosivuilta. Siellä kerrottiin, että kirjailijoiden mediaaniansio kaunokirjallisesta työstä vuonna 2010 oli 2 000 euroa vuodessa.  Tämä antanee perspektiiviä kirjan teosta haaveileville. Kerron kyllä heti, jos tuon rajan ylitän.

 

Share Button