Hulu

Hulu2Kadotetut Kasvot kirjassa on kohtaus, jossa isoäiti ostaa pikku Wangille hulun. Mikä tämä hulu oikein on?  Kun itse ensimmäisen kerran maistoin hulua, kuvailin sitä näin: ”Hulu maistui samalta kuin kotimaiset pikkuomenat parhaimmillaan. Hedelmä oli kuorrutettu kauttaaltaan punaisella sokeritahmalla. Yllättävän hyvää. Suosittelen muitakin kokeilemaan. Varokaa kuitenkin hulun keskellä olevia siemeniä, ettei osu hampaaseen pahasti!” Mutta mitä tuo hedelmä oikeasti oli?

Hulun koko nimi on Bing Tang Hulu. Nämä makeat herkut ovat bambukeppiin pujotettuja sokerikuorrutuksella makeutettuja hedelmiä. Perinteisin hulumalli on tehty pienistä pyöreistä välkeorapihlajan marjoista. Ei siis suinkaan pienistä omenoista! Huluja myydään kadunvarsikioskeissa sekä pyöräilevien myyjien telineiltä. Kauniita ja houkuttavia, eikö vain?

huluHulu2

Share Button