Välipalaa koululaisille (ja meille)

kojuKiinassa joka päivä on katukeittiöiden päivä. Hangzhoun kodissamme läheisen koulun portille ilmestyy joka iltapäivä tällainen myyntikärry grillattavine välipalavartaineen. Kun koululaiset verkkapuvuissaan (eli paikallisissa kouluasuissaan) marssivat ohi, kävi kauppa vilkkaana. Katsotaanpa tarkemmin myyntikärryn antimia.

 

koju2

Poikani olisi halunnut mustekalavartaan, mutta minä hieman epäilin tuotteen kylmäketjun katkenneen jossain vaiheessa ja niinpä tyydyimme kokeilemaan grillattuja perunasiivuja ja lootusta. Lootus on tuo kuvan keskellä oleva pyöreä, reikäinen kasvi. Sitä tarjoillaan yleensä Hangzhoun ravintolassa sellaisella siirappisensokerisella kastikkeella kuorrutettuna.

Perunat maistuivat oikein maukkailta, niille ripoteltiin monenlaista maustetta, eikä öljyn käytössä pihistelty. Lootukset puolestaan olivat ainakin pienen tyttäremme mielestä tosi maukkaita.

Tekisikö mielesi maistaa, mitä tiskiltä sormellasi osoittaisit?

Share Button