Kiva, että löysit mut

mökilläKun tällainen ennastaan tuntematon kirjoittaja julkaisee kirjan ja vieläpä perinteisen paperikirjan, voi tietenkin arvuutella, löytääköhän kirja lukijansa. Mutta ilokseni huomaan, että ainakin tämä omakustannekirjailijan blogi on kivan määrän seuraajia löytänyt. Tiedättekös mitä tietoja teistä kävijöistä ilmaistyökalu Google Analyticsillä irtoaa? Tässäpä kooste viiden ensimmäisen kuukauden tiedoista.

Tässä tiedot kävijämääristä kuukausittain. Ensin mahtava piikki, kun julkaisin tiedon siitä, että omakustanne todellakin syntyy, sitten vaisumpaa, kun odoteltiin sen konkreettista valmistumista painosta, enkä uskaltanut kauheasti mainostaa ennen kuin olin satavarma, että kirja todellakin ajallaan valmistuu. Ja sitten toukokuun viimeisellä viikolla kirjalaatikoiden saavuttua uuteen nousuun!

1507kävijät

 

Tuota uusien ja palaavien kävijöiden määrää muuten voisi seuraavaksi tarkastella kuukausitasolla. Onhan luonnollista, että aluksi kaikki ovat uudella sivustolla uusia kävijöitä, mutta palaako joku toistamiseenkin? Kasvaako palaavien määrä kuukausi kuukaudelta?

Tässä kävijät kaupungeittain. Akaa ansaitsee nyt kyllä yllättäjän erikoispalkinnon 🙂

 

1507 kaupungit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yli puolet sivuston kävijöistä tulee sivustolle tabletilla tai mobiililaitteella.

1507mobiili

 

Ja tässä se sitten näkyy: sosiaalisen median merkitys liikenteen tuojana. 61 % kävijöistä tulee some-postausten kautta. Kiitos siis ihan jokaiselle kirjan lukijalle, joka on vaivautunut vinkkaamaan kirjasta ystävilleen some-kanavissa. Iso hali! Yli 10 % kävijöistä tulee myös muilla sivustoilla olleiden linkkien kautta, katsotaanpa noita tietoja kohta vähän tarkemmin.

Yllättävän moni tulee myös suoraosoitteella. Johtunee varmaan siitä, että sähköpostitervehdyksissäni tuo suoraosoite on nähtävissä ja puheessakin viljelen ahkerasti kiinakirja.fi -osoitetta.

Ihme, että joku on löytänyt sivuilleni hakukoneenkin kautta. En ole hakukonemainontaa ostanut, joten upeaa, että luonnollisissakin hakutuloksissa joskus sivusto esiin nousee.  Nyt vain 5 % kävijöistä tulee hakukoneen kautta. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko tuo luku nousemaan. Luulisi sivustoni laatupisteiden nousevan sitä mukaa, kun uutta järkevää sisältöä syntyy.

 

1507kanavat

 

Tässä tarkempaa tietoa siitä, miltä sivustoilta tänne on linkkien kautta lukijoita tullut. Facebook on ykkösenä, Twitter kakkosena ja blogeista ihana Ape matkablogeineen ykkösenä. Hyvä Ape!

1507viittaukset

 

 

 

Tässä seuraavassa kuvassa on eri some-kanavien merkitys liikenteen tuojana selkeämmin summattuna. Tätä kun neljä kuukautta olin tuijottanut, heräsin rakentamaan itselleni jopa viralliset Facebook-sivut.

1507some

Mitä porukka sitten täällä tekee? Kyllä, merkittävä osa on jopa kiinnostunut kirjastani, sillä etusivun lisäksi näyteluvut ovat olleet suosituinta sisältöä. Mutta täytyy silti tunnustaa, että iso osa kävijöistä tulee aivan muista syistä. Kolmanneksi suosituin postaus koskee musiikkilyriikoita, joille etsin säveltäjää. Facebookin musiikkiryhmistä sainkin tuon postattuani todella paljon mahtavia yhteydenottoja. Myös yrittäjän mieltä ihmetyttävät kysymykset ja omakustannekirjan tekeminen yleisellä tasolla kiinnostavat sivustolla kävijöitä.

1507sisältö

 

Ja katsokaas, yli 360 kävijää on eksynyt kirjan tilauslomakkeellekin. Ihan kaikki eivät tietenkään ole tilauksen lähettämiseen asti uskaltaneet edetä, mutta kyllä tuolta on noin kolmisensataa tilausta tullut. Lisäksi kirjatilauksia on tullut sähköpostitse, Facebookin kautta ja ihan kasvotusten sopimalla. Tarkkaa lukua minulla ei vielä ole antaa, yritän saada nyt lomien aikana laskelmani täsmäämään. Mutta sen voin tässä vaiheessa todeta, että kaksi kuukautta kirjan julkaisun jälkeen tulot kattavat menot, jollei omia työtunteja lasketa. Jee!

Huvikseni vielä tutkin, miltä sivulta tuolla tilauslomakkeelle yleensä päädytään. Aika moni tulee suoraan tilauslomakkeelle, mikä tarkoittaa sitä, että olen tilauslomakkeen linkin heille esim. sähköpostitse tai some-postauksissa jakanut. Myös näyteluvut ja lukijapalaute toimii uusien tilausten tuojana. Siksi onkin erittäin arvokasta, että kerrot oman mielipiteesi kirjastasi ääneen. Minulla on vielä non 500 kirjaa olohuoneen nurkkia koristamassa, eli ilolla etsimään tarinalle lisää lukijoita!

1507kirjantilaus

 

Share Button