Kokeilevaa taidetta olohuoneessa

laatikotTässä on olohuoneeni keskeisin sisustuselementti. Tilataideteos, joka muodostuu noin kahdestakymmenestä pahvilaatikosta. Taideteos on osallistava. Aina kun haluan kaivaa esiin uimahallikamppeet kaapista, saan siirtää osia teoksesta huoneen nurkasta toiseen ja pinota laatikkoista aivan uudenlaisen muodostelman. Se myös estää ajatusteni harhailun esimerkiksi musiikin tekemisen suuntaan, sillä pianolle ei nyt pääse.

Vaikka olen taiteen ystävä, jossain vaiheessa tajusin, että minun on ehkä vähitelleen luovuttava tästä uniikista teoksesta. Olen perheelleni luvannut, että jouluun mennessä laatikot ovat kadonneet olohuoneestamme (siksi olenkin ripotellut niitä myö muualle: yhden autoon, toisen työpaikalle, muutaman varastoonkin).

Alussahan minulla oli kokonainen lava laatikoita. Tältä näyttää 1 000 kirjan kuljetus. kirjatuli1Onneksi en tilannut pienempää kokonaisuutta, sillä jos sen olisin erehtynyt tekemään, minulla ei olisi muutaman viikon päästäenää mitään postiteltavaa. Nyt olen päässyt Karakallion R-kioskin vakioasiakkaaksi postittelemalla useampana iltana viikossa palasia taideteoksestani matkaan toisille taiteen ystäville.

Nyt tajuan myös, mistä kirjailijoiden erakoituminen johtuu. Eihän tänne laatikkovarastoon kehtaa ketään edes teekupilliselle kutsua. Onko sinulla täydellisen kaunis olohuone, jonne sisustuselementiksi sopisi tällainen kaunis kansikuva?

kansi

Blogilista:

Lisää suosikiksi

Share Button