Kaunis Kiina

valkoisenhevosentemppeliKiinassa minä rakastuin buddhalaistemppeleiden rauhaan. Enkä nyt viittaa tällä mihinkään sielun rauhaan tai henkisyyteen vaan siihen, miten viileinä temppeleiden salit ottivat vierailijan trooppisesta ilmastosta syliinsä. Siihen, että vihdoin löytyi paikka, jossa erilaisenakin sain olla rauhassa.  Rakastuin värikkäisiin puukoristeisiin seinälevyissä ja räystäillä turvaa tuoviin lohikäärmeveistoksiin.

 

 

Temppelialueet on usein rakennettu rinteeseen. Ovelasti niin, että näet alueelle mennessäsi vain portaat ja yhden suuren rakennuksen. Sen läpi astuttuasi kuitenkin takaa aukeaa uusi piha, portaat ja rakennus. Kauniita suitsikepatoja, ikkunakoristeita ja portaiden kaiteiden leijonapatsaita.

Tässä kuvakooste joistakin temppelialueiden ihanuuksista.

lingyin

valkoisenhevosentemppeli

kielletty4

kielletty2

kohtaaminen

ikkuna

temppeli2 temppeli3 temppeli4 temppeltemppeli5i2

Blogilista:


Lisää suosikiksi

Share Button