Vieraskynässä: TaruLa ja artistin somepolkujen alku

Taru_lowresArtistinimeni on TaruLa ja olen Turun seudulla vaikuttava täysipainoisesta muusikkoudesta haaveileva laulaja-lauluntekijä. Entinen suihkulaulajien kruunaamaton kuningatar, nykyisin jo julkisestikin esiintymään uskaltautuva lauluintoilija.

Olen tutustunut Heliin yhteisen säveltäjäystävämme kautta. Kyseinen ystävä vinkkasi, että minun kannattaisi viritellä yhteistyötä laulutekstejä kirjoittavan Helin kanssa. Olen vasta aloitteleva biisinikkari, joten melkoisen varovasti tunnustellen otinkin yhteyttä vieraaseen ihmiseen. Sain heti valittavakseni monta mielenkiintoista sanoitusta, joista erityisesti yhteen ihastuin. Sanoja kahlatessani päässäni alkoi heti soida tietty melodia, ja siltä istumalta päätin yrittää säveltää kyseisen tekstin.

 

Tuosta on jo aikaa, eikä biisi ole vieläkään valmis… Olen etsiskellyt juuri oikeanlaisia soundeja, ja kaikenlaiset muut kiireet ovat myös lykänneet projektia. Laulu soi kyllä jo päässäni valmiina, ja toivon mukaan saan sen pikapuolin tuotettua muotoon, jonka muutkin voivat kuulla. Toisen ihmisen, vieläpä sanataiteen ammattilaisen, tekstin säveltäminen on aiheuttanut pienoista rimakauhua, mutta eiköhän tästä vielä voiton puolelle päästä!

Heliin tutustuminen on kuitenkin poikinut vielä jotain paljon enemmänkin. Sain nimittäin kuulla samaiselta yhteiseltä ystävältämme Helin viimevuotisista UMK-kuvioista, kun hän pääsi MadCraft –yhtyettä PR-jutuissa avustaessaan kurkkaamaan kisan taustoihinkin. Tästähän virisi sitten mielenkiintoinen keskustelu. Olen itse osallistunut nyt kyseiseen kilpailuun, ja auliisti myönnän olleeni alunperin täysin ulalla sen kiemuroista. Ajatuksena oli lähinnä soitellen sotaan -tyyppinen taktiikka: lähetetään hyvä biisi kisaan, otetaan artistista jonkinnäköinen valokuva ja katsotaan, mitä tuleman pitää. Heli herätti minut todellisuuteen, sillä hänen kanssaan asiasta juteltuani minulle valkeni, että ei se homma ehkä ihan niin toimikaan… Kilpailuun on oikeasti panostettava, jos haluaa jotain saavuttaa. Ja minähän haluan!

Heli tekaisi tuosta noin vain minulle some-suunnitelman, ohjeisti otattamaan kunnon promokuvat ja sai minut puntaroimaan erinäisiä imago-asioita. Kieltämättä hieman häkeltyneenä ryhdyin hommaan, mutta täytyy sanoa, että olen saanut valtavan buustin Helin innostuneesta ohjeistuksesta! Perustettuna on Facebook-sivu, blogi sekä Instagram- ja Twitter-tilit. Opetteluahan noiden kaikkien käyttö vielä tässä vaiheessa on, mutta kun intoa riittää ja taustatukea on saatavilla, homma ei ole ollenkaan niin mahdoton kuin aiemmin ehkä olin kuvitellut. Olen tietysti ihan onnessani, että Heli haluaa auttaa tällaista tuntematonta, aloittelevaa artistia, jolla ei omasta takaa ole tietoa alan kommervenkeistä.

Tällä hetkellä odottelen kärsimättömänä tietoa UMK-biisin kohtalosta – vielä ei ole julkistettu jatkoon päässeitä. Bändi, jossa laulan ja soitan koskettimia, treenaa Tavastialla (siis kelatkaa, Tavastialla!) lokakuussa järjestettävää tilaisuutta varten, ja kitaraa soittavan duo-parini kanssa kokoilemme settejä pikkujoulukautta silmälläpitäen. Turun seudun soittoloissa ja yritystilaisuuksissa olisi tarkoitus päästä äänijänteitä venyttelemään pikapuolin. Lisäksi työn alla on omia biisejä, ja usko on vahva, että se Helinkin sanoittama biisi vielä näkee päivänvalon lähitulevaisuudessa.

Tervetuloa seuraamaan:

www.facebook.com/tarulaa.laulattaa
tarula-1.blogspot.fi
instagram.com/tarulaa.laulattaa
Twitter: @TaruLa_lalala
soundcloud.com/tarula-1

Share Button