Millaisia ne #Lukuhaasteeseen lahjoitetut aapiset ovat?

SierraLeoneYstäväni Minna-Ope hoksasi kysäistä minulta Twitterissä lisätietoja siitä, millaisia aapisia Suomen Pakolaisapu Afrikkaan #Lukuhaaste kampanjassa oikeastaan lahjoittaakaan. Aihe koskettaa minua, koska lahjoitin yhdessä lukijoideni kanssa 100 aapista syyskuun kampanjassa.

Johanna Huurre Suomen Pakolaisavusta lähettikin kysymykseen perusteellisen vastauksen. Aapiset ovat hieman erilaisia eri maissa, sillä ne tehdään aina yhteistyössä opiskelijoiden kanssa. Näin aapisiin saadaan sellaisia aihealueita, jotka opiskelijat kokevat tarpeellisiksi ja hyödyllisiksi. Koska aapiset ovat nuorille ja aikuisille, ovat opetusmetoditkin hieman erilaisia kuin lasten aapisissa. Esimerkiksi luku- ja laskutaitoa opetellaan yrityksen pyörittämisen, terveellisen ruoan, malarian ehkäisemisen ja ihmisoikeuksien kautta. Itse asiassa kirjat siis sisältävät paljon muutakin oppisisältöä kuin vain kirjaimet ja numerot.

Tässä näytesivu Liberian aapisesta.

SierraLeone2

Share Button