Pöllitty idea

Monesti kuulee Flickr_Ian Southwellihmisten valittavan siitä, että radiokanavat soittavat samoilta soittolistoilta biisejä päivästä toiseen. Uudet musiikintekijät taas tuntevat itsensä voimattomiksi: miten puskea tuotantoaan läpi edes koesoittoon radiokanaville, kun vastassa on hieman isommat markkinointiresurssit omaavia pelureita. Kuinka löytää kuulijoita, saada palautetta muiltakin kuin äidiltä, isiltä ja seurustelukumppanilta? Kokeillaanpa pöllittyä ideaa.

Kuva: Flickr / Ian Southwell

Rakas ystäväni lupasi vinkata radiotoimittajatutulleen biisistäni, jonka radiosoittokelpoisen version voi siis maksutta ladata SoundCloudista. Tulin tästä kädenojennuksesta ihan tavattoman onnelliseksi. Itsekin kun uskon kuulijoiden voimaan. Paljon tehokkaampaa kuin biisintekijän puskea väkisin eteenpäin on kuulijan toive: ”Tykkään tästä, soittaisitteko?”

Siksipä muotoilinkin viestin malliksi ja vapaasti kopioitavaksi, jotta biisistä jo tykänneet voivat testata voimaansa. Viivojen kohdalle sinun pitää keksiä itse sisältö.

Heippa Radio ___________ (tähän siis oman lempiasemasi / suosikki radio-ohjelmasi nimi)!

Mahtaisko teiltä löytyä Sophie Aittolan uusi Irti Päästetty biisi? Se kolahti itselle aika kovaa koska__________________________(lisää omat perustelusi, mielellään jotain sydäntäriipivää).  Mielellään kuulisin kappaleen omalta suosikkikanavaltanikin.

Terveisin,

_______________________

Ja siten ei kun radion some-kanavaan, sähköpostiosoitteeseen tai perinteisesti postikortilla viestiä eteenpäin tuuttaamaan. Jos joku pystyy todistamaan saaneensa biisin radiosoittoon, lupaan auttajalle + avecille kutsun musiikillisiin bileisiin.

PS. Idea on pöllitty Kasper Strömmanin upean idearikkaasta Kasper Diem-blogista, jota kannustan seuraamaan!

Share Button