Tästä Kadotetut Kasvot e-kirja ilmaiseksi

kindleOlen päättänyt jakaa Kadotetut Kasvot e-kirjaversion ilmaiseksi tuhannelle ensimmäiselle lataajalle. Pääset lataamaan kirjan tästä. Oikeastaan tämä on tehtävä ihan jo senkin takia, että tuleepahan testattua, löytyykö Suomesta tuhatta e-kirjojen lukijaa. Mutta on taustalla muitakin motivaattoreita.

Ensinnäkin realismi. Vuonna 2014 Suomen myydyintä e-kirjaa myytiin 9 200 kappaletta. Kymmenen myydyimmän joukkoon päästiin 2 500 kappaleella. Millaista myyntimäärää tuntematon esikoiskirjailija voisi siis tavoitella? Otetaan esimerkiksi Tuomas Kyrön Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja kirja: sitä myytiin paperikirjana 58 200 kappaletta ja e-kirjana 4 500 kappaletta. Upeat myyntiluvut, onnittelut! E-kirjojen myynti tässä tapauksessa on siis noin 8 % myytyjen paperikirjojen määrästä. Tällä kaavalla minun voisi arvella siis myyvän 80 e-kirjaa.
(Lähde myyntiluvuissa: Suomen kustannusyhdistyksen tilastot)

Paljonko töitä sitten 80 kirjan myynnin eteen kannattaa tehdä? Pohdiskelin blogissani jo aiemmin e-kirjan oikeaa hintaa. Kyllä se vain niin on, että näin pienillä määrillä on parempi antaa ilmaiseksi lukuun, saada palautetta ja löytää ehkä uusia lukijoitakin kuin käyttää aikaa sopimus- ja raha-asioiden pyörittelyyn. Suositun suomalaisen e-kirjakustantajan palveluun kirjan lykkäämällä kun olisin joutunut sitoutumaan myös siihen, että heillä olisi yksinoikeus myös mahdollisten käännösversioiden julkaisuun. Ei kiitos.

Kiitos Pasi Ilmari Jääskeläiselle aiheen esiin nostamisesta ja minunkin eteenpäin pukkaamisesta! Käykää lataamassa Pasinkin kirja ilmaiseksi!

Share Button