Irti Päästetty nyt Spotifyssä ja vähän muuallakin

OlSpotifyihan tuo mielessä ollut, että pitäisi ottaa selvää, miten tekemämme biisin saisi jakoon eri musakanaviin. Vaan ihan erilailla potkua aikeisiin tuli, kun sain viestin, että kappaleella olisi mahdollisuus ehkäpä päästä radiosoittoon, jos vain se löytyisi Spotifystä. Tiedättekös, miten biisin Spotifyyn saa julkaistua? Ei ihan noin vain.

Levy-yhtiöillä on sopimukset suoraan Spotifyn kanssa. Mutta jos olet tehnyt omakustanteen tarvitset ns. aggregaattorin eli jakelijan väliin. Tässä Spotifyn pari ohjesivua aiheeseen liittyen:

 

1. Yleistietoa oman musiikin saamisesta Spotifyyn

2. Spotifyn listaus joistakin aggregaattoreista

Tässä kohti tulikin sitten tuumauksen paikka, eli käydäkö nuo kaikki palvelut läpi ja vertailla (millä ajalla?) vaiko kilauttaa kaverille ja pyytää apua? Onneksi osasin kysäistä MadCraftin Tompalta vinkkiä ja sen perusteella kirjauduin suomalaiseen Music Kickup Distribution palveluun. Ei  maksanut mitään ja tilin sai nopsakasti pystyyn. Seuraavanlaisia vaiheita pystyttämiseen kuitenkin liittyi

1. Palveluun kirjautuminen. Jos edustaa useampaa artistia / bändiä, kullekin pitää tehdä oma profiili palveluun. Koska minä avasin palvelun Sophien puolesta, en voinut verifioida tiliä esim. liittämällä sitä some-palveluihin, joten jouduin sähköpostitse sepustamaan kuka olen ja miksi haluan ja olen saanut luvan palvelun käyttöön artistin nimellä.

2. Musatiedoston tallentaminen Dropboxille ja sitten Music Kickup-tilin yhdistäminen Dropboxiin. Sallittuja musatiedostomuotoja ovat  ”WAV and AIFF format (44.1Khz, 16 bit samples, no compression)”. Minähän en noista paljon mitään tajua, mutta onneksi Lauri ja Henkka olivat juuri tuollaisessa muodossa biisin minulle studiolta postanneet.

2 B. Jos haluat pistää hintalapun biisillesi, PayPal tilin liittäminen Music Kickupiin.

3. Artistin ”levynkansikuvan” lataaminen. Kuvan piti olla neliömuotoinen ja aika isokokoinen.

4. Metatietojen täyttäminen. Itse mokasin ekalla kerralla esim siinä, että kirjoitin biisin nimen muotoon ”Irti Päästetty, Radio edit”. Pilkku ei ollutkaan nimessä ilmeisesti sallittu vaan piti käydä seuraavana päivänä hylsyn tultua muokkaamassa muotoon ”Irti Päästetty (Radio Edit)”

Siellä se siis nyt lepää. Tai siis toivottavasti ei vain lepää vaan on ahkerasti soitossa. Käy kuulemassa ja nauttimassa!

PS. Biisi taisi samalla tupsahtaa muutamaan muuhunkin kanavaan

Kanavissa

Share Button