Oudointa Snapchatissa

IMG_2051[1]Twitter-kontaktini saivat houkuteltua minut kokeilemaan Snapchatin käyttöä. Ja olihan tässä oma lehmäkin ojassa, kun eihän sitä voi olla viestinnän asiantuntija, jollei tunne näitä suosituimpia välineitä. Lupasin kokeilla viikon ajan ennakkoluulottomasti. Aloitin kolme tuntia sitten. Koska netti on jo täynnä ”Näin käytät” ja ”Kannattaa käyttää” ohjeita, päätin kirjata, mikä mielestäni palvelussa on outoa ainakin näin alkumetreillä.

1. Sinun pitää pitää sormeasi näytössä kiinni jonkun videota katsellessasi. Siinä se on se peukalo sitten jonkun naamalla ja jos erehdyt nostamaan, videon katselu katkeaa siihen.
Päivitys 2.7.2015: Snapchat muuttui niin, että videon kertaklikkaus riittää katseluun.

2. Et pääse katsomaan etukäteen mitään vinkkejä siitä, minkä tyylistä sisältöä eri käyttäjät postailevat. Sinun pitää tietää heidän käyttäjätunnuksensa että edes löydät heidät. Eli sikaa säkissä joutuu ostamaan. Olen alkumetreillä seurannut takaisin kaikkia löytämiäni tunnuksia, jotta oppisin toisilta jotain parhaista käyttötavoista, mutta eihän tuollainen peli pidemmän päälle vetele!

3. Chat-viestit katoavat. Äskenkin joku vastasi minulle chatilla jotain, mutten enää muistanut, mitä olin edes kysynyt. Ei kätevää muille kuin supermuisteille.

4. Palvelu ei edes yritä olla helppokäyttöinen aloittelijalle. Siinä on kyllä selvä logiikka, mutta aika monta väärään suuntaan hipaisua joutuu käymään läpi ennen kuin tuon logiikan oppii. Auta armias, jos tämä olisi ensimmäinen somepalvelu, jota alkaisi käyttämään! Ei tulisi mitään. Ensinnäkään ei löytäisi ketään palvelusta, eikä saisi apua mistään.

Eli suurkiitos kaikki Twitterissä minua neuvoneet! Parasta tässä kuten muissakin somepalveluissa ovat ihmiset.

Share Button