Ihana You-app

IMG_2242Kauppalehti uutisoi hiljattain kiinnostavalla tavalla kansainvälistä huomiota saaneesta suomalaisesta startupista nimeltä You-app. Uutisen innoittamana minun oli pakko testata, mistä tässä sovelluksessa on kyse. Ensimmäisen käyttöviikon jälkeen olen ihastuksissani.

Ohjelmassa on kyse siitä, että teet yhden pienen onnellisuutta lisäävän teon päivässäsi.  Taustalla on siis ajatus siitä, että on helpompaa tehdä pieni askel oikeaan suuntaan, saada siitä välitön palkinto ja innostua vähitellen uusista tavoista tehdä asioita, kuin muuttaa paljon kerralla. Ohjelma antaa viikkotehtäviä, päivätehtäviä ja yhden tehtävän kerrallaan voi valita sellaiseksi, jota haluaa toistaa päivittäin.

Tässä esimerkkejä tehtävistä, joita ohjelma on minulle ensimmäisten päivien aikana antanut:
– Hanki pieni kulttuurielämys muualta kuin ruudun äärestä, esim. lue kirjaa
– Nauti hetkestä ja ikuista se valokuvaan
– Tee kyykkyjä
– Nauti ateria yhdessä jonkun toisen kanssa
– Tee kuntoilusuunnitelma viikoksi eteenpäin
– Paranna nukkumisympäristöäsi jollain teolla (esim. tuuleta huone, vaihda puhtaat petivaatteet)
– Kävele pieni lenkki naapurustossasi ja koeta havaita jotain, mitä et ole ennen huomannut
– Kiitä jotain henkilöä erityisesti.

Mukavaa ohjelmassa on se, että se ilahduttaa, vaikka et seuraisi ketään muuta käyttäjää. Kansainvälinen käyttäjäkunta toki kiehtoo postausten monipuolisuudella.  Kannattaa kokeilla, jos tämä ei vielä ole sinulle tuttu juttu!

Share Button