Lauluntekoklubilla tekemiäni lauluja

AHBOlen reilun puolen vuoden ajan saanut olla mukana lauluntekoklubissa, jota vetää ihana Heli Kajo. Klubissa olemme testanneet erilaisia metodeja ja filosofioita, joiden tarkoitus on helpottaa biisin syntymistä. Perusfilosofia kohtaamisissamme on ollut se, että on parempi synnyttää edes jotain kuin jumittua. Yleensä toivottomaltakin tuntuvasta jutusta voi lopulta löytyä jokin esittämiskelpoinen osa eteenpäin viilattavaksi.

Tässä kooste lauluntekoklubilla syntyneistä lauluaihioistani. Nämä ovat siis vasta ideoita, eivät vielä valmiita lauluja. Oikean esittäjän käsissä niistä voi tulla vaikka mitä. Jos joku biisestä kiinnostaa sinua esittäjänä tai olet kiinnostunut yhdessä kirjoittamisesta, ole yhteydessä!

Ohi ajaa

Arvo kolme sanaa. Avaa vaikka aikakausilehti summamutikassa ja poimi sieltä eka sana, johon silmäsi osuu. Sitten ala ideoimaan laulua, joissa nämä kolme sanaa esiintyvät. Saatat päätyä yllättäviin teemoihin.

Tässä oma raakademoni sanoista ”myötähäpeä”, ”sädekehä”ja ”aamu”. Sanat olisivat helposti ohjanneet tekemään biisiä juhlitun illan jälkeisestä aamun myötähäpeästä, mutta halusin olla menemättä helpoimman kautta. Tämä on olohuoneessamme äänitetty raakademo biisi-ideasta:

Kaikki hyvin

Myös tämä demo lähti liikkeelle kolmesta sanasta: ”verhotanko”, ”rakkaus”, ”koru”. Nämä piti mahduuttaa lauluun. Laulunteko sattui hetkeen, jolloin olin ärsyyntynyt joidenkin somessa elämäänsä kaunistelevien tekopirteyteen ja pohdin, kuinka rikki joku voi oikeasti pinnan alla olla.

Puoleksi laulettu laulu

Lauluntekoklubin päätöskonserttiin valmiimmaksi saatiin kappale joka kertoo siitä, miten optimisesti hukassa olessakin voi välillä itseään toisiin vertailla. Ja siitä, miten aina tuntuu, että jotain puuttuu kuitenkin. Oli muuten eka kerta kun aikuisena esitän julkisessa tilassa itse tekemäni laulun. Huh! Mutta olipa mahtavaa saada Algol House Band mukaan keikalle!

PS. Saattaa olla, että kirjoitin myös ankean joulupuheen ja päädyin klubikaverin kanssa ideoimaan ehdokkaan euroviisuihin. Ei se ota jos ei annakaan…

 

Share Button