Tykkään, osa 1

KukkiaKesälomalla on aikaa lukea kirjoja, kuunnella musiikkia, käydä keikoilla ja katsella maratonina hyviä tv- ja youtube-sarjoja. Omaksi ja ystävieni iloksi koostin listan asioista, joista olen viimeaikoina pitänyt. Nämä eivät ole missään parhausjärjestyksessä, on niin paljon parhautta! Olisi kiva kuulla vinkkejä myös omista suosikeistasi, joten pistähän kommentoiden.

 

 

Kepler62

keplerTämä nuortenkirja kertoo tulevaisuuden maailmasta, jossa materiaa on tarjolla enää harvoille, koska maapallon resurssit on loppuukulutettu. Samaan aikaan eletään ”isoveli valvoo” yhteiskunnassa, jossa katseilta ei pääse piiloon. Synkän kuvan keskellä on kuitenkin toivo jostain paremmasta. Nuorten keskuudessa kiertää huhu tietokonepeli Kepler62:sta jossa on salainen viimeinen taso, jonka ratkaisemalla voi saada uskomattoman palkinnon.

Kirjasarjan tekijöitä ovat kirjailijat Timo Parvela ja Bjørn Sortland. Kaiken kaikkiaan sarjassa tulee olemaan 6 kirjaa, joista olen itse lukenut nyt kaksi ensimmäistä. Olen erityisen lumoutunut, siitä, että mielenkiintoisen ja nopeasti etenevän tarinan lisäksi kirjasarjassa on panostettu upeaan kuvitukseen. Pasi Pitkäsen luomat kuvat ovat samaan aikaan sarjakuvamaisia, elokuvamaisia, lukukokemusta keventäviä vaikkakin myös syvyyttä tuovia. Suosittelen kirjasarjaa yli 10-vuotiaille!

WSOY:n esittely kirjasarjasta>>
kuva: WSOY

 

Ida Paul ja Kalle Lindroth

idajakalleTämä lauluntekijäduo on mielestäni tehnyt jo kaksi upeaa hyvän mielen kesäbiisiä keveästä ihastuksesta. Monelle varmaan ”Parvekkeella” on jo tuttu, mutta oletko kuullut uudemman biisinsä nimeltä ”Kupla”? Se on kuin jatko-osa Parvekkeella -biisille. Harmillista kyllä, näille biiseille ei ole vielä tehty musavidota (miksi?!), joten pitänee mennä tsekkaamaan duo livenä. Tässä linkki keikkakalenteriinsa >>
Kuuntele Kupla Spotifyssa>>
kuva: Warner Music

Paula Vesalan keikat

vesalaOlen nyt kuullut Vesalan kaksi kertaa livenä. Ensin viime kesänä Himoksella Iskelmäfestareilla ja tällä viikolla Hernesaaren rannassa. Tämä lady on vaan niin kova! En taida fanittaa ketään muuta näin kovasti. Kyse ei ole vain hiteista vaan siitä tunnelmasta, jonka Vesala osaa luoda. Hän on yhtä aikaa lahjakas, vahva ja ihanan luonnollinen. Ja ne lyriikat! Esikoissoololevyn lyriikat muuten löytyvät täältä>>

Eniten itseeni kolahtavat biisit ”Tavallinen nainen”, ”Ei pystynyt hengittää” ja ”Muitaki ihmisii”. Enkä tajua, miksei tuohon ”Tavallinen nainen” biisiin ole tehty musavideota. Mulla olis siihen jo kässäri valmiina! Saanko tehdä?

Vesalan biisien sävyä ihastellessani päätin googletella muutkin tekijät kappaleiden takana. Ja päätin, että jatkossakin johonkin kappaleeseen tykästyessäni selvitän artistin lisäksi myös säveltäjän, sanoittajan ja sovittajan. Lupaan esitellä jatkossa näitä tyyppejä huippubiisien takana!

Vahva suositus siis Vesalan keikalle menosta, keikkakalenteri löytyy täältä>>

Tubettaja Dave Cad

Aina ei jaksa kotoa liikahtaa. Ja sohvalla lojuessa onkin kiva törmätä viihdyttävään tubettajaan, kuten Dave Cad. Dave on brittimies, joka on päätynyt Suomeen ja videoillaan hän testaa kaikkea Suomeen liittyvään. En voinut kuin kikatella Daven kommentoidessa suomalaisia musiikkivideoita, joten vahva suositus esimerkiksi näille videoarvosteluille:

 

Löytyikö tästä listauksesta omia suosikkejasi tai uusia tuttavuuksia? Haluaisitko lisää tällaisia blogipostauksia? Kommentoi alle, kiitos!

Share Button