Ilta opena: Google Analyticsin perusteet

kansi

Eilen olin ensimmäistä kertaa elämässäni vetämässä kurssia Google Analyticsin perusteista. Espoon työväenopistoon oli kokoontunut tosi aktiivinen porukka kyselemään ja yhdessä oppimaan. Avoimena tyyppinä päätinkin sitten laittaa kurssimateriaalin julkiseen jakoon. Ja mitä sitten tapahtui? 

Koko eilisen ja tämän päivän on Twitteriini ja sähköpostiini tulvinut viestejä ja kun vierailen materiaalissa, siellä on jatkuvalla syötöllä muitakin lukijoita. Google näyttää kävijät minulle tällaisina eläinhahmoina, eli nyt minulla on kasassa jo melkoinen eläintarha!

kävijät

  

Mikä ihme eläin on muuten liikeri? Entä gofferi?

Mutta mitä tästä suosiosta päättelin on tietenkin se, että nyt jos koskaan on kysyntää  sellaiselle internetpalveluita koskevalla koulutukselle, jossa ei mennä syvälle ammattislangiin vaan selitetään asiat selkeästi Suomen kielellä. Ja kaikkien hienojen ominaisuuksien keskellä parhautta on se, jos joku uskaltaa sanoa kokemuksesta, mihin kannattaa tai ei kannata aikaansa panostaa.

Jos minun pitäisi tiivistää kurssin tärkeimmät opit, ne olisivat tässä:

1. Opettele kävijäanalytiikan ja hakusanamainonnan perusteita sen verran, ettei sinua ostajana huiputeta. Että ymmärrät mikä on mahdollista ja kuinka paljon työtä jonkin asian tekeminen vaatii.
2. Mieti mikä on verkkosivusi tavoite. Sen jälkeen tiedät, mitä sinun ensisijaisesti tulee kehittää ja seurata. Muu on ylimääräistä hienostelua.

Tässäpä vielä linkki kurssimateriaaliin. Saa nauttia, jakaa ja kommentoida.

Share Button